1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Osnovna škola “Miloje Čiplić” jedna je od institucija koje su oduvek mnogo bavile razvojem i fizičkim zdravljem dece i omladine u našoj opštini. U skladu sa tim dugogodišnjim težnjama, nedavno, uz pomoć NIS-a i programa “Zajednici zajedno”, fiskulturna sala ove škole dobila je novu opremu i sprave za vežbanje.

Zora Rakić, direktor škole “Miloje Čiplić”, rekla je ovim povodom: “NIS je raspisao konkurs pod nazivom “Zajednici zajedno” i naša škola je, pored mnogih drugih institucija i udruženja, konkurisala. Jako nas je obradovalo kada smo prošli, prvo u uži krug, potom i finalnom odlukom. Dobili smo sredstva za nabavku rekvizita za fiskulturnu salu i to u visini od 343.619 dinara”. Što se same opreme koja je nabavljena tiče, direktorka Rakić pojasnila je: “Nabavljene su gimnastičke karike, naravno, sa mehanizmom. Nabavljena su i četiri konopca za penjanje.. četrdeset i tri lopte za različite sportove. Takođe, nabavljeno je i devetnaest strunjača i to gimnastičkih, strunjača za skok u vis, kao i strunjača za aerobik.”

Ona je ovom prilikom izrazila najdublju zahvalnost NIS-u koji je donirao sredstva potrebna da se ovo realizuje. Važnost ove donacije lako se sagledava i ako se uzme u obzir činjenica da u fiskulturnoj sali gimnastičkih karika nije bilo gotovo čitavu deceniju, budući da su ranije postojele usled oštećenjea bile su neupotrebljive.

Kao poseban kuriozitet važno je istaći i da je u okviru ove donacije nabavljen i jedan sto za stoni tenis. Ovo je, inače, prvi put posle mnogo godina da se novobečejskim osnovcima pruža mogućnost da se bave i ovim sportom. Iako do sad nije bilo organizovanog bavljenja stonim tenisom, Zora Rakić nas je uverila da se radi na tome da se mladi animiraju i organizuju i da im se omogući da uživaju i u ovakvoj aktivnosti negujući pri tom kulturu sporta i sportskog ponašanja.

Takođe, ona je naglasila i ogroman znacaj koji sport ima za decu i mlade podsetivši da “smo mi sportska nacija i da ćemo to i ostati samo ako negujemo sportski duh kod naših najmlađih”. Direktorka je dodala i da će osnovna škola “Miloje Čiplić” konkurisati ponovo, ne samo kod NIS-a, vec i kod svakog drugog donatora i da će se konstatno raditi na unapređenju uslova i kvaliteta rada i razvoja novobečejskih osnovaca.I