Built on T3 Framework

The powerful T3 Framework makes Purity III an extreme flexible for customization especially when it comes to layout configuration, and compatible with all the popular 3rd party extensions out there in the community.

Joomla 3 & Bootstrap 3

Purity III is compatible with Joomla 3.x and embraces Bootstrap 3 at core. Comes with all the outstanding cool features in Joomla 3.x core, as well as the changes and improvements Bootstrap 3 Framework has.

  • Up Next Za decu: zašto je važno da se nosi maska i pravilno peru ruke?
  • Up Next Nekoliko saveta da se osećaš bolje
  • Up Next 7 jednostavnih koraka kako da sprečite širenje korona virusa i...
  • Up Next Pravila ponašanja u školi tokom trajanja epidemije COVID-19
  • Up Next WHO Skola Cut V2
U periodu od ponedeljka, 18. do petka 22. novembra, na redovnim časovima informatike, održaće se sedmo po redu Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti "Dabar".
Category: Aktivnosti 2019-11-19 16:05:48
        На четрвтој  конфренцији  о безбедности деце „Безбедност и одговорност 2019.“која је одржана 27.9.2018.године у Суботици,присуствовали су чланови нашег Тима Татјана Ковачев,Попов александра и ...
Category: Aktivnosti 2019-10-13 16:22:02
  Наши ђаци и наставници урадили су занимљиве радионице на тему дечјих права.      
Category: Aktivnosti 2019-10-08 14:30:23

Osnovna škola "Miloje Čiplić"

Osnovna škola „Miloje Čiplić“ je 2010. godine proslavila stogodišnjicu postojanja veličanstvenim petodnevnim aktivnostima.
U tom maniru OŠ „Miloje Čiplić“ je jedina škola u opštini Novi Bečej koja izvodi nastavu i na srpskom i na mađarskom nastavnom jeziku. Osim toga, najveća je škola u novobečejskoj opštini po broju učenika, broju odeljenja, prostorne raširenosti i površini.
Tokom godina brojno stanje učenika, samim tim i broj odeljenja se menjao. Ove školske godine (2017/18) imamo 560 učenika u 27 odeljenja. Na srpskom nastavnom jeziku 416 učenika pohađa nastavu u 20 odeljenja, dok na mađarskom nastavnom jeziku nastavu pohađa 148 učenika u 8 odeljenja.

Nastava se odvija u dve smene. Prepodnevna smena nastavu počinje u 7.30 časova, dok poslepodnevna smena počinje u 13.00 časova. Smene se menjaju sedmično. U školi ima 70 zaposlenih; 49 nastavnika/učitelja i 21 zaposlena koji pripadaju nenastavnom osoblju. U stručnoj službi se nalaze: psiholog, pedagog, bibliotekar, a administrativno-finansijsku službu čine jedan sekretar i  šef računovodstva i dva administrativna radnika sa nepunim radnim vremenom.
Škola raspolaže sa inzvanrednom i bogatom bibliotekom, koja poseduje sve naslove iz obavezne lektire, i na srpskom i na mađarskom jeziku. Dok se na policama iste mogu naći i naslovi fakultativne literature dostupne svim učenicima naše škole.
U kancelarji na poslovima knjigovodstva i računovodstva radi tri koleginice. Dok poslove vezane za dokumentaciju škole i arhivi vodi koleginica, diplomirani pravnik, koja je ujedno i sekretar naše škole.
Za ispravnost i kontrolu stvari i dobara u školi vodi računa domar škole, a za ispravnost grejnog sistema i samog grejanja zadužen je ložač.
Brigu o čistoći i higijeni zgrade i okoline škole vodi računa deset radnika.
U školskoj kuhinji učenicima dve servirke obezbeđuju užinu, takođe vode brigu i o obezbeđenju ručka za mališane smeštene u produženom boravku.
Direktorka škole, Zora Rakić, vodi o svemu računa i rešava eventualne probleme.
Škola raspolaže i sa odličnim nastavnim kadrom. U nižim odeljenjima, u produženom boravku i u specijalnim odeljenjima radi 17 profesora razredne nastave sa završenim Učiteljskim fakultetom.
Časovi u višim razredima su u većini stručno zastupljeni. Sa učenicima rade profesori predmetne nastave, međutim ima i nestručno zastupljenin kadrova, u manjini.
U školi postoji i tri specijalna odeljenja za decu ometenu u psiho-fizičkom razvoju. Brigu o toj deci vodi jedan defektolog, dok su u preostala dva odeljenja zaposlene učiteljice.
Izborna nastava se organizuje po mogućnostima uslova u školi i po želji samih učenika. Izborni predmeti u našoj školi su:
I grupa izbornih predmeta:
- građansko vaspitanje  
- veronauka
II grupa izbornih predmeta
- informatika i računarstva
- hor i orkestar
- svakodnevni život ljudi u prošlosti
- mađarski jezik sa elementima nacionalne kulture
Radi efikasnosti i boljeg kvaliteta nastave, boljih rezultata učitelji i nastavnici redovno rade sa učenicima organizujući dopunsku i dodatnu nastavu, kao i razne sekcije. Dopunska nastava je organizovana u svim nižim odeljenjima iz maternjeg ijezika i matematike, a u višim odeljenjima, pored maternjeg jezika i matematike, dopunska nastava se organizuje i iz biologije, fizike, hemije, istorije, nemačkog jezika, engleskog jezika, geografije.
Dodatna nastava se organizuje iz matematike, iz maternjeg jezika, biologije, fizike, hemije, likovne kulture, geografije, istorije, engleskog jezika, nemačkog jezika, tehničkog obrazovanja.
Mnogo učenika učestvuje i u van nastavnim aktivnostima. U višim razredima održavaju se sastanci literarne, dramske lingvističke, recitatorske, likovne, biološke, istorijske, hemijske, geografske sekcije. U školi je zastupljena i sekcija Zanimljive gramatike, kao i saobraćajna sekcija. Sportska sekcija neguje fudbal, odbojku, košarku i gimnastiku. Zahvaljujući ovako organizovanim aktivnostima i sekcijama, učenici su uvek postizali zavidne rezultate na svim nivoima raznih takmičenja.
Poslednjih godina se u školi organizuju i pripremni časovi za učenike osmih razreda. Te pripreme podrazumevaju pripremu učenika za polaganje završnog ispita iz maternjeg jezika, matematike, biologije, fizike, istorije, hemije i geografije.
Deca aktivno učestvuju u radu postojećih učeničkih organizacija: Đački parlament, podmladak Crvenog krsta, Sportsko društvo.
Svake godine organizujemo odlazak učenika na eskurzije. Konačnu odluku o destinacijama eskurzija donosi Savet roditelja, a takva druženja ostaju sačuvana u srcima naših učenika kao najlepši deo života njihovog odrastanja.
Svake škoske godine imamo niz aktivnosti, programa, i to:  prijem prvka, obeležavnaje Dečje nedelje, proslavu Svetog Save, turnira u malom fudbalu, proslavu Dana škole.
Da bismo poboljšali sveobuhvatni nastavni proces, nastavnici i učitelji redovno odlaze na organizovane seminare, usavršavaju se i tako stečena nova znanja primenjuju u obrazovno-vaspitnom radu. Kvalitet rada škole realizuje se kroz spremnost za stalnim usavršavanjem nastavnika i učitelja, dobru sardnju sa roditeljima i drugim organizacijama. Dobro je ostvarena saradanja sa Gradskom bibiotekom, Domom kulture, Gradskom kućom. Umetnici, pesnici i pisci svake godine posećuju našu školu na organizovanim književnim susretima, kao što je Pesnička štafeta. Ostvarena je i dobra saradnja sa Mesnim zajednicama, kao i saradnja sa prevozničkim preduzećem.
Sa stručnim institucijama, Ministarstvom za sport i omladinu, društvenim i radnim organizacijama, ustanovama, redakcijama listova, radiom , osnovnim i srednjim školama, sa “bratskom” školom iz Knjaževca gajimo izuzetno lepe i korektne odnose.
U skladu sa gorenavedenim, svi zaposleni u OŠ “Miloje Čiplić” su srećni i ponosni što su deo jedne tako velike porodice, porodice OŠ “Miloje Čiplić” iz Novog Bečeja.

Position 5

Curabitur orci hendrerit In rhoncus iaculis ut Quisque convallis sem egestas. Curabitur quis wisi id Fusce neque sem Cras id Curabitur eros. Velit nec tempus ligula sed penatibus dui habitasse tellus Lorem Sed. Elit condimentum dapibus Phasellus Nunc turpis tristique tincidunt ac orci at. Dapibus scelerisque.