• Up Next Za decu: zašto je važno da se nosi maska i pravilno peru ruke?
  • Up Next Nekoliko saveta da se osećaš bolje
  • Up Next 7 jednostavnih koraka kako da sprečite širenje korona virusa i...
  • Up Next Pravila ponašanja u školi tokom trajanja epidemije COVID-19
  • Up Next WHO Skola Cut V2
U periodu od ponedeljka, 18. do petka 22. novembra, na redovnim časovima informatike, održaće se sedmo po redu Međunarodno takmičenje iz informatičke i računarske pismenosti "Dabar".
Category: Aktivnosti 2019-11-19 16:05:48
        На четрвтој  конфренцији  о безбедности деце „Безбедност и одговорност 2019.“која је одржана 27.9.2018.године у Суботици,присуствовали су чланови нашег Тима Татјана Ковачев,Попов александра и ...
Category: Aktivnosti 2019-10-13 16:22:02
  Наши ђаци и наставници урадили су занимљиве радионице на тему дечјих права.      
Category: Aktivnosti 2019-10-08 14:30:23

Dečja nedelja u OŠ „Miloje Čiplić“ od 2.10. – 6.10. 2017.

            Резултат слика за Decja nedelja 2017Prve nedelje oktobra tradicinalno se obeležava „Dečja nedelja“ u našoj školi. Malo je reći da su svi uživali. A slogan ovogodišnje Dečje nedelje „Gradimo mostove među generacijama – ZA RADOST SVAKOG DETETA“ pokrenula je sve u školi da budemo otvoreniji za saradnju, da se zbliže nastavnici i učenici i, da se pored nastave, poigramo svi zajedno.

Sve je počelo dogovorom ostvarenim između dece s jedne strane i nastavnika, učitelja s druge strane.

Pored mnogo osmeha naša škola je izabrala ovogodišnjeg đačkog direktora i njegovog zamenika. U utorak su se učenici posebno zabavljali, jer su imali mogućnost da se nađu u ulozi svojih nastavnika i osete kako je to kada se predaje, proziva, ocenjuje, opominje, pomaže, uživa. Igra „Potraga“ je bila zanimljiva mlađim učenicicma više smene. Bilo je potrebno da pronađu nastavnike u školi, odgovore na postavljena pitanja pronađenih nastavnika, dobiju potpis i pronađu cilj. Upravo pomenuti najmlađi – peti razred je pobedio u igri. Četvrtak je bio dan za „Kviz znanja“ organizovanog od strane učenika Đačkog parlamenta. I prezentovano je znanje učenika. Nije manjkalo ni brzine, ni znanja. Brzo se odgovaralo na pitanja iz geografije, hemije, biologije, fizike, istorije. A bilo je brzo i poslednjeg dana. Diplomama su nagrađeni najbrži učenici u krosu.

Učenici nižih odeljenja su u ponedeljak organizovali  susret sa bakama i dekama: „Škola iz mog vremena“. U utorak je bilo najzanimljivi jer su učenici organizovali Dečiju pijacu (dobrotvornu akciju:“Drug drugu“- prikupljanje igračaka za boravak). Sreda je bila dan za sportske aktivnosti jer su organizovane sportske štafetne igre ( u 1. i 2. razredu takmičili su se i roditelji. Oni su bili posebno motivisani da pobede).U četvrtak ih je posetio umetnik Jovan Caran, dok je petak bio rezervisan za pozorišnu prdstavu „Veseli raspust“.

Učenici su svojim idejama i zalaganjem doprineli da sama „Dečija nedelja“ zasija još više.

Najviše od svega značilo nam je što su se učenici posebno angažovali u smišljanju igara, pitanja. Njihova inicijativa pomogla je  da se i mi nastavnici što više angažujemo. A protekle nedelje bili su angažovani svi i svi su „sijali“. To  znači samo jedno -  jedva čekamo Dečju nedelju iduće godine.

 Tatjana Stakić, član Dečjeg saveza u OŠ „Miloje Čiplić“